4 Petua Mengurangkan Sakit Gout 

images-3

“Seksa sungguh saya menahan kesakitan apabila diserang gout & sakit sendi ni. Punya lah sakit lutut ni rasa macam nak tercabut jer. Nak pijak lantai pon sakit macam di cucuk jarum. Jalan pun dah terhincut-hincut. Sudah pelbagai ubat dan petua yang saya amalkan tetapi ternyata sakit gout saya masih tidak dapat dikawal” – Encik Azhar, Pesakit Gout Kronik

Rintihan di atas adalah keluhan dari seorang pesakit gout kronik kepada saya. Ya, gout & sakit lutut memang sakit, malah sakit yang teramat sangat sehingga nak keluar air mata ! 

Penyakit Gout ialah salah satu bentuk artritis (radang sendi) yang diakibatkan oleh pengumpulan hablur-hablur asid urik pada sendi-sendi. Penyakit ini terlalu menyakitkan dan dalam kebanyakan kes, hanya menjejaskan satu sendi (monoartritis), khususnya ibu jari kaki. Gout dan Sakit sendi  memang saling berkait rapat. 

Gout ni punca dia sebab masalah asid urik berlebihan dalam badan. Lama-kelamaan ianya akan berkumpul di sendi-sendi, kemudain akan mengeras serta membengkak dan dinamakan thopi. Kalau tak dikawal boleh jadi makin parah sehinggakan boleh menyerang buah pinggang. Jika dah serang buah pinggang semakin sukar dirawat.

Jika ke hospital, bagi sakit gout, ubat gout yang doktor  berikan hanya pain killer / ubat penahan sakit. Ubat sakit gout yang berasaskan drug ini sebenarnya tidak langsung menghilangkan gout, ianya hanya sekadar menahan sakit. Bila kita berhenti ambil, sakit gout PASTI menyerang kembali !

Malah, jika diamalkan untuk jangka masa yang panjang boleh membawa komplikasi yang lebih teruk seperti kegagalan buah pinggang, batu karang, dan lain-lain. Cara lain yang doktor lakukan adalah dengan membuat dan suntikan untuk mengeluarkan asid urik & jika dah parah, pembedahahn kecil dibuat bagi membuang mendapan kristal asid urik. Cara ini memakan kos yang tinggi dan ianya juga tidak hilangkan gout secara keseluruhan.

Salah satu kaedah tradisional cara untuk melegakan sakit gout adalah dengan berbekam. Antara petua lain yang boleh diamalkan adalah seperti berikut :

 

Petua 1 – Gunakan Kulit Kentang

ilustrasi-kulit-kentang_20151112_123204

Rebus kulit kentang dengan air untuk menjadikannya ekstrak kulit kentang. Minum air rebusan itu @ ekstrak kulit kentang. Amalkan setiap hari 2 kali sehari. Mudah-mudahan bengkak gout semakin surut

 

Petua 2 – Guna Anak Pokok Durian

durian kunyit2

Ambil anak pokok durian beserta akarnya sekali. Kemudian rebuskannya (buat sup) bersama dengan kaki ayam (bukan ayam kampung). Sup itu diminum dan kaki ayam itu dimakan. Cara tradisional ini adalah antara cara yang bagus dalam mengurangkan sakit gout.

 

Cara 3 – Gunakan Pokok Kaktus

images

Ambil sekeping kaktus dan kupas kulitnya. Bungkus isi kaktus yang diperolehi dengan daun pisang lalu dipanaskan atas api sederhana besar selama lima minit. Sejukkan sedikit dan tampalkan pada bahagian yang sakit. Amalkan setiap hari.

 

Cara 4 – Guna  Betik Muda & Teh Hijau (Green Tea)

papaya2d

Untuk kaedah ini, apa yang perlu dilakukan ialah ambil sebiji betuk muda dan potong kepada dua bahagian dan jadikan seperti gelas. Isi di dalam betik itu di keluarkan. Kemudian ambik green tea dan rendamkan di dalam betik tersebut sehingga kembang.

Apabila merendam green tea itu di dalam 1 bahagian betik dan yang sebahagian lagi di gunakan sebagai penutup. Amalkan meminum air green tea tersebut sekerap mungkin sehingga khasiat teh tersebut hilang dan sakit semakin kurang. Sentiasa menukar teh tersebut apabila hilang warnanya. 
 
Semua cara di atas perlu di amalkan secara konsisten dan bagi sesetengah orang, ianya agak leceh. Keberkesanannya juga hanya sekitar 30-40% sahaja.

 

Bagaimana pula cara saya?

Alhamdulillah, saya telah jumpa satu cara yang boleh membantu untuk mengurangkan gout tanpa perlu ambil pain killler ataupun melakukan sebarang pembedahan !

Formula untuk atasi masalah gout ini telah ditemui oleh seorang Professor Doktor. Beliau berkelulusan PhD bahagian Geologi & formula itu dikembangkan oleh anak didiknya dibawah kawal selia UNIPEQ UKM.

Formula ini PERTAMA di Malaysia menggunakan zeolite,  ia berfungsi mengecilkan & mempercepatkan tindakbalas.

Formula ini kemudian dibotolkan atas nama CYPREME dan telah tersebar sehingga ke Singapura & Brunei.

botolsizekecil

azhar

Penafian: Keputusan Selepas Penggunaan Adalah Berbeza Bagi Setiap Individu

 

cina Penafian: Keputusan Selepas Penggunaan Adalah Berbeza Bagi Setiap Individu

 

1111

Penafian: Keputusan Selepas Penggunaan Adalah Berbeza Bagi Setiap Individu

Dalam proses kaedah CYPREME ini, tubuh badan manusia akan mengalami tindak balas positif yang dinamakan healing crisisHealing crisis ini biasa berlaku apabila menggunakan bahan semulajadi kerana ia akan bertindak membuang kesan-kesan dari pemgambilan ubatan atau makanan yang mengandungi kimia.

Antara kemungkinan tindakbalas yang dialami adalah sepeti:

  • Pembuangan najis dan kencingan lebih lawas dari biasa
  • Berdebar
  • Letih
  • Sakit tekak
  • Sakit sendi
  • Loya dan demam
  • Sakit di bahagian-bahagian tertentu

Tempoh healing crisis ini berbeza mengikut individu. Jika keadaan ini berlaku, pengambilan CYPREME mestilah diteruskan kerana ini merupakan reaksi positif badan ke arah pemulihan. 

 

 

 

healing

Penafian: Keputusan Selepas Penggunaan Adalah Berbeza Bagi Setiap Individu

 

Berminat untuk mencuba produk CYPREME?

Klik gambar di bawah SEKARANG!

download

Oh ya, produk CYPREME ini bukanlah termasuk dalam kategori ubat seperti ubat kimia & ubat-ubat yang berasaskan drug di luar sana tu; ia dikategorikan sebagai makanan berfungsi ubat (food as medicine) seperti yang dinyatakan oleh United States Food and Drug Administrative (USFDA) sebagai “generally regarded as safe (gras)”. Maka produk ini tidak wajib mendapat kelulusan Kementerian Kesihatan Malaysia (KKM) atau lain-lain badan.

Bagi penjualan secara sah produk ini hanya perlu memenuhi akta makanan 1983 dan peraturan–peraturan makanan 1985 sahaja.  Jadi, tiada istilah “overdose” kerana ia 100% bebas bahan kimia.

Oleh yang demikian, CYPREME boleh diambil oleh semua golongan dari semua peringkat umur kerana ia bukan sahaja mengurangkan sakit gout dan sendi, malah membantu mencegah penyakit dan meningkatkan kesihatan badan.

Antara kandungan utama formula ini adalah:

✔ Zeolite (dah bagitau tadi, PERTAMA di Malaysia)

✔ 3 jenis garam galian berkualiti tinggi (bukan yang cikai2)

✔ Zam-zam original (bukan yang guna air paip tu)

✔ Getah pokok amber (mematikan kuman & banyak lagi fungsi dia)

 

Biasanya selepas gunakan formula ini, para pesakit saya akan dapat:-

✔ tidur lena

✔ solat khusyu’

✔ jalan dah tak terhincut-hincut

✔ hubungan dengan keluarga semakin rapat.

✔ dapat kembali kehidupan yang diinginkan .

 

ni BUKAN Produk dari Luar Negara!

Ramai yang ingatkan Produk Cypreme yang hebat ini dari luar negara. Oh tidak saudara,  Cypreme adalah 100% produk keluaran bumiputera muslim, semestinya 100% dijamin HALAL. Produk CYPREME dikilangkan khas bagi syarikat kami yang berpusat di Jerteh, Terengganu dan cawangan pertama di Shah Alam, Selangor.   

Kualiti bagi pemprosesan produk ini amat dijaga rapi  di mana semua staff adalah bumiputra Muslim & menutup aurat serta memakai sarung tangan bagi menjaga kualiti produk. Kami juga  sangat menjaga kualiti dari segi kebersihan & kesucian produk Cypreme. Anda boleh lihat sendiri gambar-gambar di kilang kami di bawah :

proses-copy

-Proses pembungkusan Cypreme-

 

20150701225324

-Staff di bahagian pembungkusan Cypreme. 100% Bumiputra Muslim-

 

Untuk makluman anda, formula CYPREME ni dah lebih 3 tahun,  dan Cypreme mula dipasarkan secara besar-besaran pada September 2014 dengan penambahbaikan pada formula dengan diperkayakan dengan Zeolite. Produk ini telah mula dikeluar dan dipasarkan kepada pengguna pada September 2014 secara offline dan online. Disebabkan ramuan yang terkini dan moden, produk ini mendapat sambutan yang menggalakkan.

Terkini, jualan Cypreme sudah melebihi 50 ribu botol dan telah diedarkan di semua kawasan di seluruh Malaysia, termasuk Singapura dan Brunei. Cypreme kini sudah masuk pasaran antara bangsa setaraf dengan produk-produk lain!

pos-oversea-copy

 

 

Berapa anda sanggup labur untuk kesihatan anda? RM1k? rm10k? rm100k?

Sebenarnya nilai kesihatan anda tak ternilai. Jika sakit, maka lumpuhnya kudrat kita untuk menyara keluarga dan terputus segala mata pencarian. Bila diserang penyakit. bukan hanya kita sahaja yang susah, malah kita juga secara tak langsung telah menyusahkan anak-anak dan pasangan kita.

Nak ke anda menjadi beban kepada orang lain? Adakah anda suka melihat orang lain bersedih dan bersusah payah kerana kedegilan anda untuk mencuba formula yang terbukti berkesan ini?

Berikut merupakan pelaburan untuk kesihatan  & kebahagian anda serta keluarga anda.

harga-zoom

Seperti yang anda lihat di dalam gambar di atas, harga pasaran bagi satu botol CYPREME ini adalah RM150 + RM10 Kos penghantaran = RM160. Ya, pelaburan anda untuk kesihatan anda dan kesejahteraan keluarga anda hanya RM160 sebotol. Bagi saya, ianya sudah cukup murah. Apalah sangat RM160 ni kalau nak dibandingkan dengan kesakitan & kesusahan yang anda alami sekarang ni. 

Anda kata yang formula ni tak berkesan? Nah, anda boleh tengok sendiri apa kata pesakit saya di bawah ni. 

11391136_552458664895565_2945304187522943283_n

Penafian: Keputusan Selepas Penggunaan Adalah Berbeza Bagi Setiap Individu

 

fb

 

Penafian: Keputusan Selepas Penggunaan Adalah Berbeza Bagi Setiap Individu

10947342_504159949751704_7027909677063114367_n

 

 

Penafian: Keputusan Selepas Penggunaan Adalah Berbeza Bagi Setiap Individu

IMG-20150806-WA0022

Penafian: Keputusan Selepas Penggunaan Adalah Berbeza Bagi Setiap Individu

 

IMG-20150809-WA0042

Penafian: Keputusan Selepas Penggunaan Adalah Berbeza Bagi Setiap Individu

 

 

20150628202017-2

Penafian: Keputusan Selepas Penggunaan Adalah Berbeza Bagi Setiap Individu

20150628202017-3 (1)

Penafian: Keputusan Selepas Penggunaan Adalah Berbeza Bagi Setiap Individu

sendi

Penafian: Keputusan Selepas Penggunaan Adalah Berbeza Bagi Setiap Individu

10997029_1669450629943056_2979953666312578978_n

Penafian: Keputusan Selepas Penggunaan Adalah Berbeza Bagi Setiap Individu

 

 

1535002_476421049192261_3856050222876969715_n1

Penafian: Keputusan Selepas Penggunaan Adalah Berbeza Bagi Setiap Individu

 

Fuh, penat nak upload semua, 10 muka surat pun tak habis. Ni baru sebahagian sahaja yang saya tunjukan. Kalau nak tengok banyak lagi boleh  whatsapp saya di 013 – 250 6168.   So macam mana, still was-was nak cuba? Masih kata yang formula ni tak berkesan & tak berbaloi?

Terpulang pada anda, kalau anda rasa KESIHATAN ANDA tidak penting, TOLONG JANGAN BELI! 

Kepada yang pentingkan kesihatan & ingin menikmati rasa sihat seperti orang lain boleh klik gambar di bawah untuk membuat pembelian

download 

 

Ops,  Tunggu Sekejap. Memandangkan anda mempercayai saya, saya ada tawaran hebat kalau anda buat tempahan hari ini. 

Jika anda bertindak untuk buat tempahan sekarang, saya  ada  tawaran hebat buat anda. Tawaran ini akan tamat pada bila-bila masa sahaja.  

 

RM360 Cypreme

 

  • 3 botol Tahan sehingga 60-65 hari penggunaan
  • RM360 / 60 hari = Anda hanya berbelanja RM6/hari sahaja untuk minuman kesihatan.
  • Tidakkah Harga Itu Terlalu Murah dan Tak Masuk Akal ?
  • Diskaun 25% , Anda sudah JIMAT RM900.
  • PERCUMA Penghantaran Bernilai RM10, Dengan syarat anda buat tempahan HARI INI!
  • Jadi, Jumlah PENJIMATAN Sebanyak RM160

 

 

 

order1 

  P/S : Anda masih membaca sehingga kini? Tapi masih belum mahu bertindak? Masih ingatkah impian anda untuk kekal sihat dan dalam masa yang sama tidak mahu sakit gout   menyerang lagi ? Inilah masanya untuk anda merealisasikan semua impian. Lakukan pelaburan sekarang juga.   P/S/S : Keputusan masih di tangan anda, Saya telah sampaikan berita gembira untuk anda bagaimana cara untuk hilangkan sakit gout anda dengan berkesan. Hanya menunggu anda buat tindakan bijak.